i'm just a regular everyday normal motherfucker

duminică, 25 ianuarie 2009


Eu unu` ma simt dezamagit de filme in marea lor majoritate . Asta e poate motivul principal din spatele statutului meu de " anime fan" . Dar din cand in cand filmul reuseste , rar ce`i drept , sa ma surprinda in mod placut . Anul 2008 a fost plin de filme cu potential , filme care ar fi putut deveni "classics" , filme care au avut un sumbure de calitate dar un invelish putrezit. Si aici vb despre "IronMan " care a avut un acting superb din partea lui Robert Downey Jr. dar a scartait in toate celelalte capitole , " The Dark Knight " care a masacrat cel mai important personaj din universul Batman , si lista poate sa continue.
Dar uite ca mai exista oameni in domeniu` asta care nu dezamagesc niciodata.Unul dintre acesti oameni este nenea Clint.
Eastwood reuseste la fel ca in "Million Dollar Baby" sa transmita emotii foarte puternice folosind un limbaj cinematografic relativ simplu.Este povestea unui batran care datorita integritatii morale de care da dovada(vezi spovedania),este oarecum exclus din societate,ceilalti luandu`i aceasta trasatura de caracter drept intransigenta,rasism,considerandu`l retrograd si incapatanat.De fapt Walt Kowalsky este un om extrem de cinstit si de o mare bogatie sufleteasca,un caracter pe cale de disparitie in societatea moderna.Filmul este puternic,atasant,si foarte emotionant,marea surpriza fiind extraordinara performanta actoriceasca pe care o reuseste batranul Clint.Cred ca este cel mai bun rol din intreaga lui cariera de actor.Ce pacat ca regizorul Clint Eastwood a inceput sa faca filme memorabile -exceptand formidabilul "Unforgiven"- abia acum la sfarsitul carierei.
In Gran Torino, tehnica este impecabila: montaj, planuri de încadrare, scenariu, muzica, jucatori, si nu simt nici o lucrare (O scurta cuvântul pentru a sublinia doua puncte. Mai intai actritele Hmong, care nu sunt profesionale si sunt angajate în aceasta comunitate de imigranti. Apoi, muzica, scrisa de fiul lui Eastwood, Cullum, realizat un muzician de jazz). Totul e natural, totul curge. Nici slabiciune, nici un timp mort , nici un dialog inutil , nici un cadru care ar trebui schimbat !
Acesta este, probabil, arta specifica lui Clint Eastwood: de a ridica o poveste obisnuita la rank de pilda. Keep it up old champ !

2 comentarii:

Anonim spunea...

STFU! DK a fost bun and you know it! Doar nu vroiai sa il puna pe Mark Hammill sa joace rolul lui Joker, nu? Ledger a facut o treaba buna chiar daca te plangi de BUTTHURT si faptul ca nu arata ca Jokerul din comicuri.

Cat despre Unforgiven, prietene ia zi-mi de un domn Dirty Harry ai auzit? In plm nu mai vb prostii. Cat despre filmele din "batranete" ale lui Eastwood nu zic nimica de Unforgiven si Million Dollar Baby, dar Letters from Iwo Jima/Flags of our fathers au fost cam de cacat. Primul a fost cu japonezi care alergau prin tuneluri, iar al doilea despre cum guvernul american se caca pe el pt un steag

MSGaBe spunea...

TDK a fost si v`a ramane pt mine un kkt de film. Si nu e vb ca nu a aratat Ledger ca jokerul din comicuri...Ledger nu a fost jokerul din comicuri , nu s`a comportat ca acel joker pe care cei care au rasfoit un comic l`ar recunoaste intr`o secunda. Dar u are rost sa ne bagam in discutia asta acum. Poate o sa scriu un post pe blog : "De ce suge TDK ? "
Cat despre Dirty Harry , i donno , do u feel lucky punk ? Nu imi spui nimic nou moshule . Am vazut 99% din ce a creat nenea Clint asa ca eu cred ca imi permint sa comentez un film. Mie mi`au placut mai mult Flags of our fathers decat The Enforcer { aka D H 3 } .
Ideea ramane : Gran Torino = awsome movie ! GG Clint !