i'm just a regular everyday normal motherfucker

vineri, 6 februarie 2009

< WoW webcomic >

Cum benzile desenate online (online comics) au devenit o moda si pe meleagurile romanesti, m-am gandit sa prezint aleator cateva astfel de serii din afara, serii mult superioare a ceea ce se face la noi. Nu stiu daca vreau sa impulsionez sau doar sa recomand niste doze sanatoase de relaxare.

Daca in opinia mea CAD Comics (Ctrl-Alt-Delete) raman pe locul 1 (pentru ca in ciuda unor lipsuri la ultimele comicuri, serialul este online din 2002 avand deja si o versiune animata) , al doilea pe podium este nou venitul Looking For Group (LFG).

LFG urmareste indeaproape structura CAD Comics, adica imbinarea de banda desenata (doua numere sau doua pagini pe saptamana, spre deosebire de CAD care ofera trei) si blog cu ocazionale insertii animate si bonusuri (avatars, wallpapers). Am spus ca structura este imitata, nu si ideea. Daca majoritatea comicurilor online de la ora actuala se concentreaza asupra pasiunii obsesive pentru PC si mediul online (CAD Comics, Blaugh) sau a unor personaje fictive (Fredo & Pidjin), Looking For Group ne ofera o alta perspectiva asupra literaturii si creatiilor fantasy, plasate in universul al carui start l-a dat Tolkien. Vorbim de elfi, troli, minotauri, orci…vazuti altfel. Practic, Looking for Group este o parodie si la cultura Dungeons & Dragons si RPG in general. Cei doi creatori, Lar DeSouza si Ryan Sohmer (creatori si ai seriei ”Least I Could Do”) sunt si jucatori de World of Warcraft…go figure !

Un grup foarte ciudat de ”eroi” se apuca sa caute Sabia Adevarului, fortati fiind de un conflict cu regele. Ca orice banda desenata de succes, Looking for Group exceleaza in conturarea personajelor. Asa zis-ul ”break-out character” nu este personajul principal, ci un personaj secundar pe care-l voi prezenta in continuare. Afland, dupa ce am scris articolul, ca si pe wikipedia exista biografiile perosonajelor, voi prezenta doar punctul meu de vedere la fiecare dintre ele si voi scurta mult descrierile :

<<< Cale’Anon (zis si Cal sau Pinky)>>>
Cand restul rasei sale a hotarat sa devina rea, Cale a fost printre singurii elfi ramasi puri. El a asamblat involuntar echipa. Copilaros, inadaptat, nu poate face rau decat daca este provocat. Este un bun luptator, nu pare sa aiba simtul umorului si ia problema constiintei si loialitatii foarte in serios.


<<< Benny’Joon (zisa Benny sau Gid, de la Green Kid ) >>>
Inca tinara, crescuta de mica de Krunch. Are o rasa incerta, semanand mult cu o femela orc. Usor violenta si obsedata de bani insa destul de retinuta in a ataca. Se hazardeaza repede si isi foloseste talentul pentru a-i vindeca in general pe ceilalti.


<<< Krunch Bloodrage (zis Big Cow) >>>
Un minotaur foarte puternic dar care in ciuda aparentelor este si un invatat destul respectabil.Cel mai echilibrat dintre ei,se simte complexat de rasa sa si este de multe ori tratat cu superioritate.Scrie aventurile grupului intr-un stil aproape shakesperian si se declara ”avid de cunoastere”.


<<< Richard The Warlock >>>
El este ”break-out characterul” comicului. Psihotic, nu pricepe cuvantul constiinta si omoara la intamplare, considerand asta un hobby sanatos si amuzant. Daca toti ceilalti lupta pentru onoare el sustinea ca lupta ”pentru ponei”. Are o obsesie cu tortura de bebelusi si este probabil cel mai puternic luptator din grup, desi intervine doar spre finalul bataliilor si de multe ori doar pentru a face mistouri.

Ar mai merita mentionata si pantera Sooba, o pantera neagra gigantica ce-i apartine lui Cal (desi nu se prea vede afectiunea pentru stapan). Se hraneste cu insecte, din vina lui Richard in special.

Umorul general al benzii desenate seamana cu cel intalnit in Ctrl-Alt-Delete (CAD Comics) insa pastreaza tematica fantasy, aparand si multe referinte la conceptele maniheiste ale unor personaje. Ca repros as putea aduce mica dificultate in urmarirea ”voice box”-urilor personajelor, uneori incurcate si desenate foarte apropiat. Va veti obisnui repede. Daca vreti sa urmariti LFG de la inceput puteti consulta arhiva siteului. Episoadele (paginile) sunt grupate in jurul unor colectii (issues) care practic determina fiecare nou pas in epopeea personajelor. Pe moment s-a ajuns la al optelea astfel de Issue si la episodul 224.



De remarcat este si ambitia creatorilor si a potentialilor sponsori de a crea un filmulet pe baza aventurilor celor patru, filmulet (un film artistic de fapt) ce va iesi pe piata in 2008. Looking For Group - The Movie se vrea o parodie Disney ce va urmari in mare aventurile celor patru.
The Trailer :

Un comentariu:

Anonim spunea...

dude! that shit is soooo sick! =))